želim si kake podobne situacije kot je bila tista 18septembra in to pozimi samo v nekoliko blažji obliki

lp kozmos
Jovi napisal/-a:Hja dost pove podatek o temperaturi morja..3-4 stopinje je kar nekaj razlike.Hladen zrak tudi počasssi prodira v severozahodnjo evropo upam na decemberski sneg.Mogoče pa novemberski samo ne vem...pustimo se presenetit.Forum bo še živ.Kje si ŽUPMART?
ŽUPMART napisal/-a:Jovi napisal/-a:Hja dost pove podatek o temperaturi morja..3-4 stopinje je kar nekaj razlike.Hladen zrak tudi počasssi prodira v severozahodnjo evropo upam na decemberski sneg.Mogoče pa novemberski samo ne vem...pustimo se presenetit.Forum bo še živ.Kje si ŽUPMART?
Tukaj, tukaj, berem. Kakšno pametno vmes butnete ven, je pa tudi par neunmosti sem prebral.![]()
Kozmos, tisto zadnjič ni bil ciklon (18.9), ampak je bil zaradi viskoke temp. rosišča visok CAPE, kljub temu, da sonca ni bilo. Zato se je prožilo ogromno padavin, ki so zadele v gorske pregrade, tam jih je pa še prestregel močan veter v višinah in zato je bilo padavin še več. Tako jaz situacijo razumem.![]()
Skadi, poglej kakšen graf, kjer je vrisano 30-letno povprečje(na wettercentrale.de). Tam lahko vidiš napovedi, ki so po v večini (tudi za par dni naprej, ki so že zanesljive) temperaturno pod povprečjem.
Tudi meni ni jasno, zakaj bi bili pesimisti, Jaz sem večni optimist.![]()
Mislim, da bo pobelilo pred decembrom...pa tudi, če le za nekaj ur.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost