Vremenske postaje in vprašanja v zvezi z njimi

Zanima me...

Ali imate vremensko postajo?

Da
5
45%
Ne
5
45%
Ne, vendar se zanimam zanjo
1
9%
 
Skupaj glasov : 11

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 16 Apr 2007, 20:29

Miha7 napisal/-a:Pritisk 1012,0 Hpa in rahlo pada (pritisk lahko merim v dveh območjih eden je nad 1000 eden pa pod 1000 kaj bi lahko to pomenlo nevem)


No, to, kot praviš, da lahko meriš pritisk v dveh območjih. Eden je tisti realni, kakor je res tam pri tebi (pod 1000 hPa), eden je pa prerečunan na nadmorsko gladino, da so podatki postaj lahko primerljivi (če nebi bilo vse preračunano na isto nmv, bi bile prevelike razlike med pritiskom in sploh nebi mogli opazovat padanja in rasti pritiska - 100 m pomeni že 1 hPa ali 1 mBar). No, je pa tvoj pritisk nerealen (prenizek), ker, kakor sem ža prej omenil ta "probelm", ko sem te vprašal, če pritisk tudi meri, je treba nekaj nastavit na postaji. Sedaj imaš ti postajo nastavljeno, kot da stoji na morski gladini. Tako, da moraš nastavit tvojo nadmorsko višino oz. pritisk po postaji, ki je najbližja tvoji. Npr Kamnik ima pritisk 1017 hPa (seveda ne vzet te vrednosti, samo za primer), tvoja pa 1012 hPa, da bi bilo pa toliko razlike do tja pa težko verjamem. Kako se to nastavi na tvoji postaji ne vem, malo raziskuj. Tudi jz sem moral to nstavit in so me drugi opozorli, tako, da brez panike. :roll:

Drugače pa trenutne podatke raje objavljaj v temo treutno vreme. :wink:
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

PC povezava

OdgovorNapisal/-a matjaz.murko@perutnina.si » 29 Maj 2007, 12:58

Župmart.

Sam imam instalirano WS 2300, povezano sem jo imel tudi na PC in delalo OK. Dokler nisem obnavljal instalacije in sem pri potegu pretrgal komunikacijski kabl. Je kakšna možnost, da dobim shemo, kako so razporejeni pini na povezovalnem kablu?

Tnx in lp,
Matjaž
matjaz.murko@perutnina.si
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Maj 2007, 12:53
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Maj 2007, 13:50

Uf, o elektriki pa nimam pojma. Bom se pozanimal, pa ti sporočim, če kaj izvem. Sorry. :oops: :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

Kabl

OdgovorNapisal/-a matjaz.murko@perutnina.si » 29 Maj 2007, 13:53

Hvala za hiter odgovor.
V bistvu me samo zanima na telefonskem konektorju, ki se vtakne v postajo, kako si sledijo barve.

Tnx & lp,
Matjaž
matjaz.murko@perutnina.si
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Maj 2007, 12:53
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Maj 2007, 14:11

Hm, jaz imam povezano radijsko... :roll:
Lahko pa ti povem za priključek, ko se vetromer vklopi v termometer (radijski oddajnik), če to to tudi pomaga. :wink:


PS: Ni problema, zato sem tu, da pomagam. :)
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

Kabl

OdgovorNapisal/-a matjaz.murko@perutnina.si » 29 Maj 2007, 14:16

V kompletu vremenske postaje je kabl za povezavo med računalnikom in prikazovalnikom. Zanima me samo, kako sta oba konca na tem kablu povezana oziroma kako si barve žičk sledijo na konekturju, ki se vtakne v prikazovalnik (na tej strani mora enak konektor, kot se uporablja v telefoniji). S tega konektorja se mi je namreč snela žica, konektor je ostal nekje v steni, zdaj pa ne vem, kako naj razporedim žičke, da bo stvar delovala.

Tnx & lp,
Matjaž
matjaz.murko@perutnina.si
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Maj 2007, 12:53
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Maj 2007, 15:06

Ta kabel ima dva konca. Keteri je katerin, ne vem. Pomojem je vseeno (če pa ni, pa ti povej). Sta pa različna... :roll:

Evo, tako izgleda (samo priključki (plastika na koncu)). :wink:

Slika
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

Kabl

OdgovorNapisal/-a matjaz.murko@perutnina.si » 29 Maj 2007, 15:11

Ne vem, če je to ta pravi kabl. Na eni strani bi moral biti drugačen, podoben tistemu od monitorja, le da ima 9 luknjic (to RS232 ali D-SUB9 konektor). Ta 9 pinski konektor se priključi na PC v COM port.

Tnx & lp,
Matjaž
matjaz.murko@perutnina.si
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Maj 2007, 12:53
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Maj 2007, 15:16

A ti to govoriš o kablu za povezavo postaje z pc-jem ali konzolo s termometrom??? :?
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

OdgovorNapisal/-a ŽUPMART » 29 Maj 2007, 15:19

Če želiš, odpiši hitro, ker čez 10min odhajam, pridem pa jutri pozno zvečer oz šele pojutrišnjem. :roll:
Uporabniški avatar
ŽUPMART
 
Prispevkov: 875
Pridružen: 18 Dec 2006, 14:05
Kraj: Kamnik (cca. 400 nmv) / Mengeš (317 nmv) / okolica Domžal (cca. 300 nmv)

Prejšnja

Vrni se na Vprašanja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron