Stran 1 od 36

JESEN 2007

OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2007, 14:07
Napisal/-a kozmos
kot kaže nas čaka lep preostanek tedna z prijetnimi temperaturami podnevi okoli 20°C. skratka čaka nas prijetno jesensko vreme se pa novo poslabšanje nakazuje naslednji torek ko naj bi slovenijo prešla fronta z zahoda. kar se tiče količine pdavin bi bilo prekmalu za govorit, je pa dejstvo da se bo vreme v začetku prihodnjega tedna ponovno skisalolp kozmos

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2007, 20:32
Napisal/-a igor223
glede na ta september se mi zdi, da se ne bomo več znali oblečt, ker je to v zadnjih dneh že kriza.

saj je sicer vsako jesen enako, pa vendar:
mislim da zna bit ta letošnja jesen kr mokra, prehitro prihaja hladen zrak, bomo letos tudi napovedovali sneg vse tja do marca aprila, potem pa ga ne bo od nikoder; oz tisto kar bo prineslo, bo tudi hitro odneslo?

se je kdo spuščal ali slišal vaške čenče, kakšna bi naj bila letošnja zima?
bomo spet lopate pripravljali zaprazen nič?[/u]

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2007, 20:34
Napisal/-a Mici
29. je polharija. oni bodo vedli povedat kaka zima bo :)

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2007, 21:36
Napisal/-a igor223
kje majo polhe?

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2007, 21:41
Napisal/-a Mici
polhi so v host, pohlarija je pa nek v beli krajni..pr adlešičih.
pač, napovedujejo zimo po debelini tolšče

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 14:05
Napisal/-a Miha7
Današnje deževje pa dela kar veliko škode :?
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 105803.php

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 14:10
Napisal/-a kozmos
takole bi rekel kar se tiče nalivov nas glavno še čaka kajti fronta je sedaj nekje nad SZ italijo ter Z avstrijo in ob dosegu le te bomo deležni še kar nekaj izjemno močnih nalivov. tako da s padavinami še zdaleč nismo končali danes in nas čaka še zelo pestro popoldne :wink:


lp

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 16:23
Napisal/-a Skadi
ja baje je odneslo naš največji spomenik 2. svetovne vojne bolnico Franja :cry: upam da so zdaj zadovoljni tisti ki so tolko časa mečkali z obnovo... lahko začnejo na novo :x zakaj plačujemo mi davke naravi, naj raj poplavi cele ZDA... matr :roll:

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 17:56
Napisal/-a Mici
Skadi napisal/-a:ja baje je odneslo naš največji spomenik 2. svetovne vojne bolnico Franja :cry: upam da so zdaj zadovoljni tisti ki so tolko časa mečkali z obnovo... lahko začnejo na novo :x zakaj plačujemo mi davke naravi, naj raj poplavi cele ZDA... matr :roll:


potlej pa še bolš da so mečkal z obnovo, ker tud če bi bla obnovlena bi verjetno odneslo a :P

davke plačujemo pa zato ker smo lih tako krivi tk da...bi lahko počas nehal že z komunosocialističnim mišlenjem: izvor VSEGA zla so ZDA

za večino škode so si pa prebivalci sami krivi, večino, ne vso. ti hudourniki v 99% niso prvič poplavli. isto kot američani ki kar ne nehajo postavlat bajt v "tornado valley-u".

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 19:34
Napisal/-a rocky
Skadi napisal/-a:ja baje je odneslo naš največji spomenik 2. svetovne vojne bolnico Franja :cry: upam da so zdaj zadovoljni tisti ki so tolko časa mečkali z obnovo... lahko začnejo na novo :x zakaj plačujemo mi davke naravi, naj raj poplavi cele ZDA... matr :roll:


Sicer ne vem, v kateri Straži si doma (morda pri Cerknem), toda bolnica Franja je v prvi fazi že bila obnovljena. Poti, ki so vodile v sotesko, so bile odlično vzdrževane. Žal, so bile, vse je šlo cugrunt. Vse je uničeno.

LP

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 20:02
Napisal/-a roma
Če se povrnem nazaj k današnji ujmi me zanima tole: Kaj se je pravzaprav zgodilo, da profesionalni in amaterski vremenarji niso mogli poslati dostojnega opozorila?

LP

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 20:43
Napisal/-a Skadi
kaj se je zgodilo... hm pomojem se je utrgou oblak in take zadeve napovedat pač ni mogoče... pa vlažen zrak z jugozahoda je stalno se narival na hladnega za fronto, kar je posledično povzročilo kondenzacijo in sprotno nastajanje cumulonimbusov, ki so napovedovali prihod hladne fronte... a ta se je očitno premaknila počasneje kot so predvidevali, kajti na dolenjskem je začelo padati šele pred dobro uro in najvišja dnevna temperatura je bila 26 stopinj, po napovedi bi pa moralo biti 10 st. manj... vremenoslovci kaj takega težko napovejo, se pač zgodi vsake toliko in upam da se bo pozimi pri -2, da bo kak meter snega nadoknadil še tisto lansko slabo zimo :wink:

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2007, 20:59
Napisal/-a bore
V velenju smo plaval.Reka paka tik pod mostom.Men pri hiši
poteglno plaz ca.10m2.Ni sile,vseeno upam da bo čimprej konc.

LP , Bore

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2007, 21:39
Napisal/-a ŽUPMART
Močna fronta, iz JZ pa vlažen in topel zrak proti hladnemu frontalnemu. Pa smo tam. :)

Drugače smo šli pa malo na chase: http://forum.zevs.si/index.php?topic=498.0

http://forum.zevs.si/index.php?topic=494.0

OdgovorObjavljeno: 23 Sep 2007, 09:48
Napisal/-a Jovi
Sreda-Spet se napoveduje deževje vendar mislim da ne tako močno.Pa vendar to ne bi bilo dobro za reševalce,gasilce...Kaj mislite??Jesen je tu....zima bo kmalu.Kakšna bi bla letos lahko zima??jaz stavim na bolj mrzlo kot lani in upam na bolj padavinsko.Z velikimi frontami..večdnevnimi :D :D